Desert gogosi pufoase, facute cu lingura

de loredanaaa in Dulciuri, 7 Dec 2018 | 6433 vizualizari

 

Cele mai gustoase, pufoase si aromate gogosi.Se fac foarte repede ,asa ca daca nu aveti răbdare să așteptați dospirea aluatului ,va recomand aceste gogoși rapide si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 4 linguri zahar esentă de vanilie
  • un praf copt
  • 300 grame făină
  • coaja rasă de la o lămaie
  • un pliculet de zahăr vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase, facute cu lingura:

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul.
Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie.  Va ieși un aluat  moale, cremos,cum este cel de clătite dar mai gros. 
Puneti uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, o cantitate cam de  2 sau 3 degete .
Lăsați  uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură inmuiata in uleiul incins, luati din aluat şi turnati direct în tigaia cu ulei încins.
Coaceti gogosile pe amîndouă partile, apoi le scoateți cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei. Se pudreaza  cu zahăr vanilat cand sunt calde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase, facute cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure