Desert la pahar

de ianculubita in Dulciuri, 28 Ian 2014 | 6173 vizualizari

 

Un deliciu de desert

 

INGREDIENTE

  • 4galbenusuri
  • 6linguri zahar
  • 1l lapte
  • esenta de vanilie
  • 1plic amidon(150g)
  • fulgi de ciocolata
  • 1borcan compot de caise
  • 2plicuri gelatina
  • 2linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Pregatim mai intai budinca de vanilie;punem laptele pe foc mic,adaugam galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,adaugam fulgii de ciocolata si umplem pahare pana la jumatate dupa care le dam la rece

Scurgem caisele din compot,facem un piure ,adaugam zeama,punem pe foc impreuna cu zahar iar dupa ce s-a topit incorpotam gelatina hidratata si amestecam bine pana se dizolva complet;

Adaugam peste crema,decoram cu coaja de lamaie apoi dam paharele la rece inainte sa fie servite

TIPS-URI

1

se poate pregati cu ingredientele pe jumatate,dintr-un l de lapte cam mult desert rezulta

2

daca budinca nu e suficient de rece,cand amestecati fulgii de ciocolata,se vor topi,cum mi s-a intamplat mie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Capsune cu frisca la pahar