Intr-un bol am sfaramat drojdia si am adaugat putin zahar, 1 lingurita, putin lapte caldut si amestecam pana se dizolva si 2 lingurite de faina. Am amestecat pana obtinem o maia semi lichida, lasand-o 10 minute la cald sa creasca.
Intr-un bol punem faina, maiaua, galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si amestecam, punand putin cate putin laptele caldut, adaug untul si incorporam foarte bine in aluat. Scoatem din bol aluatul si il framantam foarte bine 10 minute, pana se obtine un aluat perfect ( and il atingi isi revine).
Un alt bol se unge cu putin unt si punem aluatul in acesta pentru a nu se lipi pe peretii vasului. Lasam la cald 30 minute.
Aluatul a crescut si il scoatem din bol si se lucreaza putin ca sa scoatem bulele in aluat.
Am presarat putina faina pe blat si am inceput sa intind aluatul cam de 1 cm.
Cu ajutorul unor forme, pe care le-am dat putin prin faina, am taiat gogosile. Le mai las putin sa creasca, apoi le prajim in ulei incins pe o parte si alta. Le scoatem pe un platou tapetat cu servetele absorbante, apoi le pudram cu zahar pudra vanilat.
Am obtinut niste gogosi absolut delicioase!