Din momentul cand Nadina a postat aceasta reteta
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html
abia am asteptat sa am timp sa o fac.
Este mult mai aromata decat cea cu rondele de ananas din compot.
De asemenea este si foarte aspectuoasa.
MULTUMESC NADINA !
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.
Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.
Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.
1
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.