Desert cu piersici caramelizate

de Cris2711 in Dulciuri, 1 Noi 2014 | 7755 vizualizari

 

Din seria deserturilor rapide, cu ce avem prin bucatarie:)

 

INGREDIENTE

  • 1 doza compot de piersici 750 gr.
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr.branza de vaci sau branza Philadelphia
  • 100 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • sucul din compot-ca. 200 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piersici caramelizate:

Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200  ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5  minute.Se lasa apoi la racit.

Intr-un castron se adauga mascarpone,branza de vaci,coaja rasa de lamaie sau de portocala,zaharul si zaharul vanilat.Se mixeaza bine,cand are o compozitie cremoasa este gata.

Cand s-au racit piersicile caramelizate se iau 4 cupe de desert in care se pune un strat de piersici caramelizate,apoi unul de crema de mascarpone,din nou piersici,din nou crema.

Deasupra se poate decora dupa gust.

Se lasa la frigider pentru cel putin  o ora.

 

TIPS-URI

1

A nu se carameliza zaharul prea tare.

2

Se poate face si cu smantana ,in loc de branza de vaci.

3

Varianta usoara este doar cu iaurt natural.

4

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu piersici - Reteta usoara la pahar