Mi-am incercat norocul cu aceste eclere. Pentru coji, am folosit ingredientele specificate in mai multe retete de aici de pe bucataras. Restul, dupa inspiratie... Important este ca mi-au iesit. :) Copii au fost incantati...
Pentru aluat (coji):
Pentru umplutura (crema):
Glazura:
Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.
Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.
Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.
Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.
Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).
1
Eu am folosit o lingura de unt, de aceea cred ca o lingurita ar fi fost cantitatea ideala pentru topirea ciocolatei in bune conditii,fara ca aceasta sa-si piarda culoarea.