Eclere cu budinca de vanilie

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 8270 vizualizari

 

Mi-am incercat norocul cu aceste eclere. Pentru coji, am folosit ingredientele specificate in mai multe retete de aici de pe bucataras. Restul, dupa inspiratie... Important este ca mi-au iesit. :) Copii au fost incantati...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat (coji):

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua

Pentru umplutura (crema):

  • 2 plicuri de budinca (vanilie)
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de zahar

Glazura:

  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 1 lingurita de unt
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.

Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.

Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.

Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.

Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).

TIPS-URI

1

Eu am folosit o lingura de unt, de aceea cred ca o lingurita ar fi fost cantitatea ideala pentru topirea ciocolatei in bune conditii,fara ca aceasta sa-si piarda culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!