Eclere cu budinca de vanilie

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 7999 vizualizari

 

Mi-am incercat norocul cu aceste eclere. Pentru coji, am folosit ingredientele specificate in mai multe retete de aici de pe bucataras. Restul, dupa inspiratie... Important este ca mi-au iesit. :) Copii au fost incantati...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat (coji):

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua

Pentru umplutura (crema):

  • 2 plicuri de budinca (vanilie)
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de zahar

Glazura:

  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 1 lingurita de unt
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie:

Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.

Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.

Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.

Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.

Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).

TIPS-URI

1

Eu am folosit o lingura de unt, de aceea cred ca o lingurita ar fi fost cantitatea ideala pentru topirea ciocolatei in bune conditii,fara ca aceasta sa-si piarda culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie