Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

de Oana in Prajituri, 19 Mai 2017 | 8159 vizualizari

 

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am decorat cu capsuni dulci si parfumate.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 gr unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 125 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • 80 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 gr capsuni pentru décor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni:

 

 Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi las-o la racit. Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi ciocolata topita si racita. Pune crema la rece, pana pregatesti blatul pentru mini tarte.

 Fa o adancitura in castronul cu faina, adauga oul si untul la temperatura camerei. Pune zaharul pudra si un praf de sare, omogenizeaza usor si apoi framanta cu mana aluatul pana devine elastic. Nu trebuie framantat mult, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider 10-15 minute. Astfel, se va intinde mai bine.

Intre timp, unge formele de mini tarte cu ulei si tapeteaza-le cu faina.

 Imparte aluatul in 6 parti egale si intinde fiecare foaie intre doua hartii de copt, ca sa-ti fie mai usor si sa nu mai adaugi faina.

Pune cate o foaie in fiecare forma si imbraca bine peretii, apoi taie aluatul in exces.

Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, ca sa nu se umfle prea tare, apoi pune in fiecare forma hartie de copt si umple-o cu boabe de fasole, linte sau orez. Astfel, in timpul coacerii, aluatul va pastra forma de tarta.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute, pana s-au rumenit usor pe margini, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

 Acum hai sa umplem tartele!

Pune cate 2-3 linguri de crema in fiecare tarta si decoreaza-le apoi cu felii de capsuni

 Poti sa le decorezi cu ce fructe vrei si sa le lasi apoi, putin la rece.

 

 

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos