Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)

de cristeena20 in Dulciuri, 2 Ian 2014 | 50407 vizualizari

 

Aceasta reteta este preferata mea in materie de creme desert si poarta semnatura sotului.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 cutie lapte gras (masuram cu aceeasi cutie laptele)
  • 1 'pachet de biscuiti digestivi
  • cafea espresso tare
  • cacao (pt ornat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha):

- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit  si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca .

- Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine; batem frisca tare si le amestecam.

- facem cafeaua espresso si o lasam sa se raceasca putin.

- Imbibam biscuitii in cafea ( atentie, nu mult ca apoi crema va lasa lichid) Asezam biscuitii deasupra cremei racite din vas (cca 2 straturi) iar deasupra punem spuma din frisca si albusuri. Secretul este sa fie bine batute, altfel va lasa lichid. Dam totul la frigider la rece. La servire pudram cu cacao sau razuim ciocolata. 

- Pofta mare

 

TIPS-URI

1

La servire crema nu iese ff tare. E mai moale dar e fff buna la gust. Sa nu va ingrijorati ca asa trebuie sa iasa, mai moale ca o budinca normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]