Mousse de ricotta si dulceata de capsune

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 3650 vizualizari

 

Un desert delicios, cu blat de biscuiti si vin ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
    • 300g capsuni;
    • 2-3 linguri zahar gelifiant;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru mousse:
    • 500g ricotta;
    • 100 ml frisca lichida;
    • un pahar cu zahar;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu ovaz;
    • 80ml vin rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ricotta si dulceata de capsune:

  1. Se incepe cu dulceata. 
  2. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. 
  3. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
  4. Se ia dupa foc si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se pregateste mousse-ul.
  6. Ricotta se amesteca cu zaharul.
  7. frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
  8. Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
  9. Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
  10. Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
  11. Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate. 
  12. Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ricotta si dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chek cu caramela si nuca