Mousse de ricotta si dulceata de capsune

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 4106 vizualizari

 

Un desert delicios, cu blat de biscuiti si vin ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
    • 300g capsuni;
    • 2-3 linguri zahar gelifiant;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru mousse:
    • 500g ricotta;
    • 100 ml frisca lichida;
    • un pahar cu zahar;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu ovaz;
    • 80ml vin rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ricotta si dulceata de capsune:

  1. Se incepe cu dulceata. 
  2. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. 
  3. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
  4. Se ia dupa foc si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se pregateste mousse-ul.
  6. Ricotta se amesteca cu zaharul.
  7. frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
  8. Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
  9. Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
  10. Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
  11. Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate. 
  12. Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ricotta si dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de banane si caramel condensat