Mousse de ricotta si dulceata de capsune

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 4040 vizualizari

 

Un desert delicios, cu blat de biscuiti si vin ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata:
    • 300g capsuni;
    • 2-3 linguri zahar gelifiant;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru mousse:
    • 500g ricotta;
    • 100 ml frisca lichida;
    • un pahar cu zahar;
    • un pliculet de zahar vanilinat.
  • Pentru blat:
    • 250g biscuiti cu ovaz;
    • 80ml vin rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ricotta si dulceata de capsune:

  1. Se incepe cu dulceata. 
  2. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. 
  3. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
  4. Se ia dupa foc si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se pregateste mousse-ul.
  6. Ricotta se amesteca cu zaharul.
  7. frisca lichida se bate spuma, apoi se incorporeaza usor in creama ricotta.
  8. Crema se baga in frigider, pana se raceste dulceata.
  9. Biscuitii se farama, apoi se amesteca cu vinul.
  10. Desertul se serveste in cupe de inghetata (mari).
  11. Se impart biscuitii in mod egal, apoi se aseaza un strat de mousse, dulceata, ultimul strat de mousse si cateva capsune taiate. 
  12. Se baga la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ricotta si dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu rahat