Desert cornuri cu gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Mar 2021 | 3322 vizualizari

 

Comanda serioasa de la mama, a zis ca vrea sa manance niste cornuri cu gem de prune, sa fie in necazul diabetului, ca tot nu are voie dulce. Asa ca m-am pus pe framantat dis-de- dimineata sa ajunga la ea inca calde.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 oua mai mici sau 2 mari
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • gem de prune - productie proprie
  • Pt. uns
  • galbenus de ou
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de prune:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se incalzeasca , untul trebuie sa se topeasca, amestecul trebuie sa fie caldut nu fierbinte, asa ca l-am lasat sa se mai raceasca apoi l-am amestecat cu ouale. Amestecul obtinut l-am incorporat in faina, pentru ca a mai necesitat faina am adaugat si restul de 50  grame. Am framantat bine cca 30 min, apoi am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora la loc calduros. Dupa ce a crescut am intins foaie rotunda cu diametru de cca 30 cm si am taiat foaia in 8, am pus pe fiecare triunghi gem de prune si am rulat, am asezat cornurile in tava,le-am lasat inca 10 min la crescut apoi le-am uns cu galbenus de ou. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Am preincalzit cupotorul la 180 grade  si am bagat tava la copt, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Croissante rapide