Iata o reteta de baza pentru cornuri pufoase simple pe care le poti pregati pentru familie. Le poti umple cu gem, nutella sau cu rahat.
Pentru aceasta Reteta de cornuri pufoase simple, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, zahar, oua, unt si lapte.
Cum se prepara Reteta de cornuri pufoase simple:
Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana se umfla.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga zaharul, praful de sare, ouale, drojdia activata si restul de lapte. Amesteca bine, apoi adauga untul topit si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Imparte aluatul in 8-10 bucati egale si ruleaza-le sub forma de cornuri sau rulouri. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acopera cornurile si lasa-le la dospit inca 20-30 de minute.
Unge cornurile cu ou batut si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si pufoase.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar vanilat.
Serveste-le calde, simple sau cu unt si gem!
Daca aveti pofiticiosi in familie, va recomand si reteta de Mini franzelute cu lapte, Batoane cu magiun sau Soft french bread rolls.