Desert cornulete pufoase cu rahat

de Andreea Baraboi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 45725 vizualizari

 

Este reteta copilariei mele!

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 550 g faina
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • un varf de sare
  • jumatate de lamaie rasa
  • o cescuta de apa
  • 200 g zahar pudra
  • rahat 
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pufoase cu rahat:

Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc.

Am intins foaia de aluat si am taiat in forma de romburi, dupa care am plasat in centrul rombului o bucatica de rahat, apoi am rulat, asigurandu-ma ca am inchis bine capetele pentru a nu se deschide la cuptor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru15 -20 minute, pana cand cornuletele au inceput sa prinda culoare si sa se rumeneasca usor.

Se scot de la cuptor si se pudreaza fierbinti cu zaharul pudra dat prin sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Andreea Baraboi 1

27.07.2014, 18:39

da, asa e

Gicuta 1

03.09.2014, 13:16

la favorite!

MedaPopean 1

12.07.2018, 16:29

Untura se poate inlocui cu unt ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise