Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Un desert de casa aromat, gustos si delicios.
Pentru Reteta de prajitura Mimoza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, zahar, oua, smantana, unt, lapte, gem.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza
Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu.
Se frământă aliatul si se împarte în 4 bucăți. Din fiecare bucata se întinde o foaie si se coace pe dosul tavii pe care in prealabil o ungem cu untura sau ulei. Foile se coc 10-12 minute.
Se prepară crema astfel: se pune faina si zahărul in oala peste care se adaugă laptele. Se fierbe pana se îngroașă. Cand este rece se amestecă cu untul. La final se adaugă coaja de lămâie. Se unge o foaie cu crema, una cu gem de capsuni, iar crema iar deasupra se pune ultima foaie.
Se pudreaza cu zahăr.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola