Asta este reteta copilariei si cornulete pe care le adoram, asa ca pentru Revelion le-am pus in practica....Se topesc in gura, sincer!
Aluat: Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.
La final punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.
Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu cacaua, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta. Amestecam bine ingredientele uscate, apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta. Rahatul il taiem fasiute pe lung.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica de rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam cornuletele in tava, apoi le dam in cuptorul incins la temperatura medie.
Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maxim!
Cat timp se coc acestea, pregatim alta tava de cornulete. Si procedam la fel pana terminam aluatul.
Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca, apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Se pastreaza in cutii sau intr-un bol, dar le acoperiti sa nu se usuce.
Oricum rezista mult ,in caz ca nu se mananca repede.
Vi le recomand cu drag!
1
Cantitatea de faina difera, depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa