Desert chec cu migdale si merisoare

de Rocsi in Prajituri, 11 Apr 2021 | 3123 vizualizari

 

Mi s-a cam facut pofta de o felie de chec aromat, asa ca am dat o raita prin dulapuri si frigider, sa vad ce ingrediente am si am pregatit doua checuri! Am gasit o punga cu migdale macinate, asa ca le-am incorporat in aceasta compozitie. Cu aroma de lamaie, merisoare, umed, tot ce vrei pentru un chec delicios!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 130 gr migdale macinate
  • 7 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri merisoare
  • 1 lingura plina amestec de fructe uscate (optional)
  • 40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu migdale si merisoare:

Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati bine. Incorporati iaurtul, apoi zeama si coaja rasa de de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt. Migdalele macinate si faina le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final puneti merisoarele si amestecul de fructe uscate.

Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec, de 12/25 cm. Puneti compozitia de chec in cele doua tavi, in mod egal.

Introduceti checurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati la racorit.

Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire. Ornati checurile reci cu ciocolata, iar deasupra presarati fulgi de migdale! Lasati 10 minute deoparte, sa se intareasca ciocolata, apoi portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu migdale si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata