Am numit aceasta prajitura- Prajitura Piknic- dupa numele biscuitilor deliciosi pe care-i iubeam in copilarie.
Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem in doua.
Pregatim apoi crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender si amestecam pana incorporam bine. Adaugam zaharul pudra, amestecam si impartim crema in mod egal in 2 boluri. Intr-unul dintre boluri adaugam si cacao. Eu am folosit crema cu cacao deasupra, dar voi puteti folosi cum doriti.
Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema dintr-un bol. Nivelam, adaugam celalalt blat, insiropam si adaugam restul de crema. Presaram nuca de cocos deasupra.