Desert biscuiti Sables

de Catalina L in Dulciuri, 27 Ian 2018 | 3470 vizualizari

 

Acesti biscuiti au fost preparati initial intr-o regiune din vestul Frantei, Sablé-sur-Sarthe, cunoscuta si sub numele Sablé. Istoria lor a inceput in anul 1670, cand se spune ca Marchizul de Sablé a adus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niste biscuiti rotunzi, pe care fratele regelui i-a indragit foarte tare. Atat de tare incat i-a comandat marelui patiser Vatel, numindu-i „des petits sablés”, in onoarea Marchizului de Sablé.
Reteta de baza este compusa din unt, faina , zahar si galbenus de ou
 
Iata deci o varianta decorata in forma de Ren -:)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/biscuiti-sable-de-craciun.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 110 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 ou
  • bonboane smarties ou skittles
  • 50 g de ciocolata sau 60 g caramel sarat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Sables:

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile.

Adaugati oul si bateti bine.

Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati cercuri cu un pahar sau cu o forma.

Puteti face si alte forme, asezati biscuitii pe 2 tavi acoperite de hartie de copt.

Dati la cuptor 14 minute.

Topiti ciocolata la bain marie si puneti-o intr-o seringa de decorat.

Decorati cercurile in forma de ren, puneti un pic de ciocolata si deasupra o bomboana pentru a face nasul.

Lasati sa se usuce, ciocolata se va usca mai repede decat caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Sables" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kytz 1

28.01.2018, 14:35

Foarte frumoși și haioși!

miki_a 1

29.01.2018, 06:52

Sigur au fost pe placul 🎅-ului!

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:59

Ce draguti sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de ciocolata si cocos