Desert biscuiti Sables

de Catalina L in Dulciuri, 27 Ian 2018 | 3842 vizualizari

 

Acesti biscuiti au fost preparati initial intr-o regiune din vestul Frantei, Sablé-sur-Sarthe, cunoscuta si sub numele Sablé. Istoria lor a inceput in anul 1670, cand se spune ca Marchizul de Sablé a adus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niste biscuiti rotunzi, pe care fratele regelui i-a indragit foarte tare. Atat de tare incat i-a comandat marelui patiser Vatel, numindu-i „des petits sablés”, in onoarea Marchizului de Sablé.
Reteta de baza este compusa din unt, faina , zahar si galbenus de ou
 
Iata deci o varianta decorata in forma de Ren -:)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/biscuiti-sable-de-craciun.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 110 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 ou
  • bonboane smarties ou skittles
  • 50 g de ciocolata sau 60 g caramel sarat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Sables:

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile.

Adaugati oul si bateti bine.

Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati cercuri cu un pahar sau cu o forma.

Puteti face si alte forme, asezati biscuitii pe 2 tavi acoperite de hartie de copt.

Dati la cuptor 14 minute.

Topiti ciocolata la bain marie si puneti-o intr-o seringa de decorat.

Decorati cercurile in forma de ren, puneti un pic de ciocolata si deasupra o bomboana pentru a face nasul.

Lasati sa se usuce, ciocolata se va usca mai repede decat caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Sables" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni