Turta dulce

de Ina in Dulciuri, 6 Dec 2013 | 10362 vizualizari

 

Cea mai buna turta dulce :X Sursa: bucatarmaniac.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar ars si stins cu 100 ml apa calda
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingura rasa (nu o lingurita) de bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura (unsoare)
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)

Pentru glazura:

  • 3 albusuri de ou
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat praf
  • o lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda. 

Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200  g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de caramel ( racit ) si omogenizam. Adaugam treptat si faina, amestecand pentru omogenizare, pana obtinem un aluat tare dar usor lipicios ( din cauza siropului ), potrivit pentru a fi intins. 

Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam la frigider cateva ore  sau peste noapte.

In 4-5 ore vom avea un aluat greu de lucrat, tare, dar care la temperatura camerei va deveni lipicios, asa ca trebuie lucrat rapid.

Intindem foi de aproximativ jumatate de cm grosime si decupam forme dupa preferinte, pe care le punem in tavi unse cu ulei sau tapetate cu hartie de copt.

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la foc mic, pentru cca. 5-8 minute (in functie de cuptor si de grosimea aluatului). Cand sunt gata, trebuie sa fie putin aurii, dar inca pufoase. 

Glazura: Batem albusurile spuma, apoi adaugam trepatat zaharul ( inclusiv  cel vanilat ), mixand in continuare. 

La un moment dat se bate destul de greu, dar trebuie incorporat tot zaharul chiar daca vi se pare mult.La final adaugam si lingurita cu zeama de lamaie, mai mixam putin si glazuta e gata.

Decoram bucatile de turta dulce dupa preferinte sau le tavalim prin glazura, le scoatem si le lasam la uscat, cateva ore, avand grija sa rotim bucatile pentru a se usca pe toate partile.

Desi la racire turta dulce va fi crocanta, aceasta se va fragezi in cateva ore si va deveni din ce in ce mai pufoasa ( precum foile pentru prajituri ).

Se vor pastra intr-un vas acoperit sau in punga de hartie , pentru a se mentine fragede un timp mai indelundat.

TIPS-URI

1

Pentru reusita garantata, Bucatar Maniac recomanda ca bicarbonatul de amoniu sa nu fie vechi sau tras ( umed).

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Adele 1

12.12.2014, 20:25

Ce bine arata o sa incerc si eu

Ina 1

12.12.2014, 21:02

Merita, Adele! Maine am si eu in plan sa fac , pentru Craciun

Geanina87 1

21.12.2014, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce