O reteta de biscuiti extra deliciosi pe care i-am preparat dupa o reteta germana. Asa ca i-am inscris in categoria "retete festive de iarna"
Ingrediente bezea:
Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.
Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.
Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.
Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!
1
Folositi un gem/ marmelada din comert pentru ca nu are bucati de fruct si se poate folosi cu usurinta la biscuiti.
2
Se pastreaza chiar si 2 saptamani fara sa fie tinuti in cutii ermetic inchise.