Cartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si smantana.Acum, trebuiesc toate bagate, o idee, la blender. Reteta originala spune ca ceapa si cartofii trebuiesc rase pe razatoarea mica, dar dupa mine nu mai simti cartofii, iar cu ajutorul blenderului poti alege cat sa le pisezi. De altfel, daca doriti, puteti de la inceput sa bagati, totul la blender.
Daca optati varianta mea, la sfarsit, veti avea o pasta in care se mai simt si cartofii.Dupa, se pune intr-o tigaie, putin ulei. Cand acesta e incins, se pune din compozitie, cu lingura.Se prajesc la foc mare, pe o parte si pe alta.Prajite se scot pe o farfurie, in care ati pus o hartie de bucatarie, care v-a absorbii uleiul in exces.Se servesc calde.Merg atat de bine cu smatana sau cu salata de cruditati.
Pofta buna!