Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna fata de toti!
Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte.
Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a devenit o spuma lucioasa si care scrie.
Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pentru 10 minute,pana si-au marit volumul mult,dupa aceea le-am strans in mana ca sa scot apa din foi.
Am pregatit o craticioara cu putina apa si ceva din pireul de zmeura si cu gelatina am incalzit-o putin pana s-a inmuiat si devenit un sirop,dar nu l-am lasat sa fiarba,am incorporat pireul de zmeura tot si apoi cu spuma de albusuri invartind de jos in sus ca sa ramana spuma tare.
Daca nu amestecam foarte bine poate ramane un strat de gelatina de zmeura la fundul cupelor si apoi sa faca legatura cu spuma,deliciooooos rau!si fara seminte,e nemaipomenit gustul,am decorat cu cateva zmeurici mai frumusele.
Am lasat la frigider pana n-am mai putut rezista tentatiei...