Cum se face sucul de rosii. Au inceput sa se coaca rosiile de gradina. Sa le folosim!
Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot.
Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin.
Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se insurubeaza bine capacul , se invelesc cu o patura si se lasa la racit.
Eu de fiecare data fac cantitate mica, asa ca acum, dar fac in mai multe transe. Folosesc acest suc atat la ciorbe, cat si la sosuri. Iarna il folosesc la mujdeiul de rosii. Mi-au iesit 3l si jumatate de suc
Tips: il pun in sticle de 700 ml. sau chiar mai mici, ca as nu stea desfacut prea mult. O sa vedeti ca de bulion este subtirel,de suc este grosut.
1
De preferabil sa folosesti recipiente care au capac cu filet a se folosi de preferinta sare grunjoasa, de muraturi.