O crema de zahar ars cu o textura matasoasa care se prelinge pe gat...mmm...un deliciu care te face sa uiti de colesterol sau de silueta.
Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare caramizie intensa. Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma si lucrand rapid rasucim forma pt. a tapeta putin si peretii cu caramel.
Ouale se amesteca bine cu zaharul si lingurita de faina. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie despicat si curatat de seminte si cardamomul. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ouale cu zahar amestecand cu un tel. Se toarna peste caramelul di forma cu ajutorul unei site fine.
Forma se pune pe o tava din metal cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute in functie de cuptor.
E gata atunci cand marginile sunt bine inchegate si mai exista doar o zona centrala care este moale.
Se lasa la racit complet si doar cand este rece se scoate pe un platou adanc,prin rasturnare.
Se serveste rece, cu sos si cui ii place cu frisca pe deasupra.