Creme Caramel

de dentistutza in Dulciuri, 30 Aug 2010 | 48654 vizualizari

 

O crema de zahar ars cu o textura matasoasa care se prelinge pe gat...mmm...un deliciu care te face sa uiti de colesterol sau de silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte 3.5%
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar pt sos
  • 75 ml. apa
  • 180 gr.zahar pt. crema
  • 1 lingurita de faina
  • baton de vanilie
  •  1/4 lingurita cardamom ( Hel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La  foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare caramizie intensa. Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma si lucrand rapid rasucim forma pt. a tapeta putin si peretii cu caramel.

Ouale se amesteca bine cu zaharul si lingurita de faina. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie despicat si curatat de seminte si cardamomul. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ouale cu zahar amestecand cu un tel. Se toarna peste caramelul di forma cu ajutorul unei site fine.

Forma se pune pe o tava din metal cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute in functie de cuptor.

E gata atunci cand marginile sunt bine inchegate si mai exista doar o zona centrala care este moale.

Se lasa la racit complet si doar cand este rece se scoate pe un platou adanc,prin rasturnare.

Se serveste rece, cu sos si cui ii place cu frisca pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca