Creme Caramel

de dentistutza in Dulciuri, 30 Aug 2010 | 47928 vizualizari

 

O crema de zahar ars cu o textura matasoasa care se prelinge pe gat...mmm...un deliciu care te face sa uiti de colesterol sau de silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte 3.5%
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar pt sos
  • 75 ml. apa
  • 180 gr.zahar pt. crema
  • 1 lingurita de faina
  • baton de vanilie
  •  1/4 lingurita cardamom ( Hel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La  foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare caramizie intensa. Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma si lucrand rapid rasucim forma pt. a tapeta putin si peretii cu caramel.

Ouale se amesteca bine cu zaharul si lingurita de faina. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie despicat si curatat de seminte si cardamomul. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ouale cu zahar amestecand cu un tel. Se toarna peste caramelul di forma cu ajutorul unei site fine.

Forma se pune pe o tava din metal cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute in functie de cuptor.

E gata atunci cand marginile sunt bine inchegate si mai exista doar o zona centrala care este moale.

Se lasa la racit complet si doar cand este rece se scoate pe un platou adanc,prin rasturnare.

Se serveste rece, cu sos si cui ii place cu frisca pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars