Crema de zahar ars

de AndreaE in Dulciuri, 26 Feb 2014 | 3725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 250 gr zahar + 4 linguri
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 l lapte
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem cele 4 linguri se zahar in vasul in care vrem sa facem crema de zahar ars , si il topim la foc mic la aragaz.  Cand este topit cu o lingura ungem bine si margina vasului , apoi il punem la racit.

Intr-un bol batem ouale cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand zaharul este topit adaugam laptele si mestecam bine.

Turnam compozitia in vasul caramelizat. In cuptorul incins la 180 gr se pune o tava cu apa in care asezam vasul cu compozitia. Lasam in cuptor 35 min, pana prinde culoare si se desprinde de margine.

Il servim taiat dupa plac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars 2