Verrines cu portocale si zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 2973 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragilor!! Pai sa ne apucam de ce stim noi mai bine sa facem,zic!!In Franta m-au asteptat copiii cu cadouri ( intre timp,fusese si ziua mea),printre care si aceste forme de verrine,cu tot cu carte de retete;sa nu va imaginati ca am pus-o la bagaj,imediat am inceput sa pregatesc din ea! aceasta prima reteta este mai mult decat delicioasa,aromata iar servita rece....mmm o nebunie!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza proaspata de vaci, crema de branza sau iaurt grecesc gros
  • 200 g branza mascarpone
  • 250 g fructe de padure
  • 3 portocale
  • 250 ml suc de portocale(poate fi si din comert)
  • fulgi de migdale
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1l ingurita de agar-agar sau 2 foi sau 1 lingurita pudra de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Verrines cu portocale si zmeura:

Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam sucul peste fructe doar cat sa fie acoperite, apoi le dam la congelator 20 minute sau daca nu ne grabim, le lasam la frigider pana se intaresc

In acest timp, amestecam bine cele doua branzeturi cu zahar, impartim in toate formele, deasupra punem cubuletele de portocale ramase, in formele cu portocale, acoperim cu suc si ornam cu fulgi de migdale

Mixam restul de 150 g fructe rosii ramase, strecuram de seminte,  amestecam cu restul de suc de portocale,punem peste verinele cu fructe rosii iar deasupra fructe

Dam toate formele la frigider cel putin 3 h inainte de servire.

TIPS-URI

1

Atentie,daca incercati reteta,o cititi bine pentru ca trebuie sa aveti in vedere ca suc de portocale cu gelatina sa va ramana si pentru fructe rosii iar fructe sa va ramana si pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Verrines cu portocale si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu mere