Verrines cu portocale si zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 2819 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragilor!! Pai sa ne apucam de ce stim noi mai bine sa facem,zic!!In Franta m-au asteptat copiii cu cadouri ( intre timp,fusese si ziua mea),printre care si aceste forme de verrine,cu tot cu carte de retete;sa nu va imaginati ca am pus-o la bagaj,imediat am inceput sa pregatesc din ea! aceasta prima reteta este mai mult decat delicioasa,aromata iar servita rece....mmm o nebunie!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza proaspata de vaci, crema de branza sau iaurt grecesc gros
  • 200 g branza mascarpone
  • 250 g fructe de padure
  • 3 portocale
  • 250 ml suc de portocale(poate fi si din comert)
  • fulgi de migdale
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1l ingurita de agar-agar sau 2 foi sau 1 lingurita pudra de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Verrines cu portocale si zmeura:

Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam sucul peste fructe doar cat sa fie acoperite, apoi le dam la congelator 20 minute sau daca nu ne grabim, le lasam la frigider pana se intaresc

In acest timp, amestecam bine cele doua branzeturi cu zahar, impartim in toate formele, deasupra punem cubuletele de portocale ramase, in formele cu portocale, acoperim cu suc si ornam cu fulgi de migdale

Mixam restul de 150 g fructe rosii ramase, strecuram de seminte,  amestecam cu restul de suc de portocale,punem peste verinele cu fructe rosii iar deasupra fructe

Dam toate formele la frigider cel putin 3 h inainte de servire.

TIPS-URI

1

Atentie,daca incercati reteta,o cititi bine pentru ca trebuie sa aveti in vedere ca suc de portocale cu gelatina sa va ramana si pentru fructe rosii iar fructe sa va ramana si pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Verrines cu portocale si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

21.07.2014, 11:15

ce culori frumoase!

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 09:12

Frumos cadou, iar desertul e foarte interesant si sigur gustos!

ianculubita 1

24.07.2014, 19:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti si budinca de vanilie