Crema de zahar ars

de ReteteleBunicii ro in Prajituri, 28 Dec 2009 | 6994 vizualizari

 

In familia Mielus este una dintre retetele “clasice” ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata :D ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
  • 1 litru de lapte
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.

Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.

Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.

Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.

TIPS-URI

1

Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem