Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora.
Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia, iar sucul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi cu perele feliate.
Se toaca miezul de nuca, apoi se amesteca intr-un bol cu faina, zaharul si scortisoara. Se topeste untul cu mierea la foc mic, amestecand continuu, apoi se toarna treptat peste amestecul cu nuca si se paseaza cu o furculita.
Forma cu aluatul se baga in cuptorul rece, se incalzeste la 200 de grade si se coace 15 minute. Se aseaza pe aluat feliile de pere si se intinde peste ele amestecul cu nuca, apoi se mai coace aprox. o ora.
Se lasa la racit, se pudreaza eventual cu zahar, apoi se taie si se serveste.
1
Perele pot fi inlocuite si cu mere.