Crap la gratar, cu sos de unt

de Ina in Crap / Caras, 12 Ian 2014 | 15421 vizualizari

 

Azi va propun un alt mod de servire a pestelui fript : cu sos de unt si mustar, o reteta cu care va veti impresiona familia si musafirii . *** Reteta este preluata dintr-o carte veche de retete cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 50 g unt gras
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar, cu sos de unt:

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute.

Frigem pestele pe gratar sau plita.

Separat, facem un sos de unt, astfel: Incalzim usor untul si-l frecam cu o lingura de lemn, pana se topeste tot. Adaugam zeama de lamaie  si omogenizam. Cand untul da semne ca se intareste usor, adaugam mustarul si omogenizam .  Adaugam sare, piper  si marar uscat si maruntit.

Scoatem pestele fierbinte pe o farfurie si-l servim cu mamaliguta si sos de unt cu mustar . 

Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar, cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

13.01.2014, 22:37

excelent pregatit crapul

dantes 1

14.01.2014, 09:42

Foarte bun

babi5 1

16.01.2014, 17:23

super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii