O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut de trucul cu arpagicul oparit , dezvaluit de Panacris ulterior, l-am rugat pe Costel sa ma ajute la curatat arpagicul :D Cand a pus mana pe primul si-a vazut cat e de mic, mi-a zis sa nu ma bazez pe el :))) , dar a rezistat cu stoicism pana la final , desi am plans amandoi continuu :D :))) Cand am servit preparatul, tot Costel a dat verdictul: NU AM PLANS DEGEABA! :-bd =)))
Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime.
Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte.
Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin.
In acest sos vom pune feliile de peste si lasam sa fiarba la foc mic cca. 20 minute, dupa care transferam totul in alt vas, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor pentru inca cca 40 minute.
Servim fierbinte, cu mamaliguta.