Crap de Dunare la cuptor

de Sim0na in Crap / Caras, 17 Ian 2013 | 15094 vizualizari

 

Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru". Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar se pare ca m-am inselat :)
Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de cca 1,5 kg
  • sare
  • piper alb
  • delikat
  • boia dulce
  • Umplutura:
  • 1 ceapa medie
  • 50 g unt
  • ½ morcov mic
  • 1 lingura otet de trandafir
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Garnitura:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi
  • 1 pastarnac
  • ½ telina
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap de Dunare la cuptor:

Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider.

Intr-o tava am pus legume cutarata, spalate si taiate in bucati potrivite, dupa cum urmeaza: 2 cepe, 2 morcovi marisori, 5 cartofi marisori, 1 pastarnac, o jumatate de telina, pe care le-am condimentat cu sare si piper, apoi le-am stropit cu putin ulei de masline si o cescuta de apa.

Dupa timpul acesta am scos pestele, l-am spalat bine in mai multe ape, apoi l-am pus in tava deasupra legumelor.

Am pregatit umplutura din: 50 g unt moale, o ceapa medie tocata marunt, o jumatate de morcov dat prin razatoarea mica, 1 lingurita de otet de trandafiri (sau alt tip de otet, doar sa fie putin mai parfumat), 4 linguri de ulei de masline, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita pasta de ardei iute si sucul de la o jumatate de lamaie. Cu aceasta pasta am umplut interiorul pestelui.

Am dat tava la cuptor, la foc mic, pentru cca 1 ora jumatate, intorcand o singura data pestele.

O bunatate a iesit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor