Pufoase si delicioase. Ca la bucatarasi acasa
Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem faina, oul, zaharul si untul. Cand este gata maiaua, o punem peste faina si framantam un aluat omogen.
Lasam aluatul sa-si dubleze cantitatea. Cand este gata, intindem o foaie potrivit de groasa sau doua, cum va este mai usor si, cu ajutorul unui pahar cu deschidere mare, taiem cercuri. In mijlocul fiecarui cerc, mai facem un cerc mai mic, cu ajutorul unui dop de sticla.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem formele obtinute si le mai lasam sa creasca timp de cateva minute. Introducem tava la cuptor, la temperatura de 190 de grade C, timp de 15 minute. Se lasa la racit cand sunt gata si le glazuram cu ciocolata topita in prealabil si le ornam dupa bunul plac. Pofta buna!
1
daca aluatul pare prea dur, mai adaugam putin lapte la framantat.
2
daca este prea lipicios, ne mai infainam mainile la framantat.