Pentru aluat:
Pentru glazura:
Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se mixeaza foarte bine. Se adauga si restul de faina si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si usor lipicios. Acesta se lasa la crescut in jur de o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp, se pregateste un amestec din apa calda si bicarbonatul de sodiu, cu care se vor unge covrigii inainte de a-i introduce la cuptor.
Dupa ce aluatul a crescut, acesta se prelucreaza pe suprafata de lucru astfel: ce formeaza din tot aluatul un bastonas lunguiet, care se va taia cu cutitul in doua parti egale. Acestea, la randul lor, se vor injumatatii. Se repeta procedeul pana cand vor fi 8 bucati de aluat de marime egala. Fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou lung (aprox. 55 - 60 cm) care sa nu fie mai gros de un deget; acesta se impleteste mai intai in forma de U, se invarte de 3 ori la capete, se intorc si se apasa pe restul covrigului (vezi Foto). Covrigii astfel formati, se umezesc foarte bine cu o pensula cu amestecul de apa si bicarbonat si se aseaza pe tava de cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Dupa ce toti covrigii sunt asezati in tava, se presara cu zahar brun din abundenta si se dau la cuptor la 200°C pentru 20-25 de minute sau pana cand devin aurii.
Intre timp, se topesc cele 6 linguri de unt pentru glazura la foc mic. Imediat cum sunt scosi din cuptor, covrigii se ung cu untul topit cu ajutorul unei pensule.