Desert clatite cu branza si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2020 | 2578 vizualizari

 

Oare cui nu ii plac aceste clatite minunate? Sunt atat de delicioase, ca nu te poti opri la o singura clatita, trebuie sa mananci macar doua! Este adevarat, ca au cam multe calorii, dar o data, de doua ori pe an, nu cred ca ingrasa asa mult! Eu am ales sa le pregatesc cu indulcitor, dar stiti ca puteti folosi si zahar, in aceeasi cantitate. Trebuie sa le pregatiti si voi, nu puteti rata asa bunatate! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura de branza:
    • 500 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 5-6 linguri indulcitor pulbere
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    Mai aveti nevoie:
    • 12 clatite (reteta aici)
    • 3 oua mari
    • 4-5 linguri cu varf smantana de tara
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri indulcitor pentru bezea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza si bezea:

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia. Adaugati smantana si le amestecati bine. Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati.  Procedati astfel pana umpleti toate clatitele. Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase. Asezati clatitele umplute una langa alta. Deasupra turnati amestecul cu smantana. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

In acest timp pregatiti bezeaua: Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma. Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele. Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clătite umplute cu brânză dulce la cuptor - Rețeta delicioasă și ușor de preparat