Covoras pufos cu cirese

de ancutaCH in Prajituri, 1 Aug 2012 | 4907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 600g cirese
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covoras pufos cu cirese:

Se separa ouale. 

Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se adauga untul topit.

Se incorporeaza si albusurile batute in compozitia de galbenusuri, iar apoi amestecand usor se incorporeaza si faina cernuta si praful de copt (amestecat cu faina).

Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt si presarata cu faina.

Se presara ciresele pe deasupra si se da tava la cuptor la foc potrivit cam pt 40-45min.

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se pudreaza cu zahar pudra si cu zaharul vanilat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ceai, lapte sau cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

01.08.2012, 21:46

asa covoras as manca in fiecre zi

ancutaCH 1

02.08.2012, 03:06

va multumesc la tuturor!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]