Savureaza gustul bogat si aromat al caramelului crocant, care se imbina perfect cu textura fina si catifelata a cremei de vanilie. Aceasta reteta clasica si rafinata este perfecta pentru a incheia o masa cu stil sau pentru a impresiona la orice ocazie speciala. Bucura-te de o experienta gustativa de neuitat cu aceasta delicioasa crema de zahar ars!
Pentru Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare ai nevoie de ingredientele urmatoare: lapte, oua zahar.
Cum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare
Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa.
Crema o pregatim separat intr-un vas adanc, amestecand ouale si restul de 150 g. zahar. Adaugam vanilia si treptat litrul de lapte la temperatura camerei si amestecam. Presaram in ploaie lingura de faina si amestecam cu o spatula.
Dupa ce compozitia este gata, se va rasturna in vasul tapetat cu zaharul caramelizat pregatit mai devreme.
Acesta se aseaza in cuptor si se lasa pentru aproximativ 40 min pana se leaga.
Crema se lasa la racit. Cand se scoate din forma, se dezlipeste cu ajutorul unui cutit pe margini si apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
Pofta buna!
Vezi si reteta video pentru Crema de zahar ars sau incearca varianta de Creme brulee, un deliciu servit rece.
Iti recomandam si reteta de Flan de queso, un desert excelent.