Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare

de Raisha in Prajituri, 20 Noi 2013 | 9393 vizualizari

 

 Savureaza gustul bogat si aromat al caramelului crocant, care se imbina perfect cu textura fina si catifelata a cremei de vanilie. Aceasta reteta clasica si rafinata este perfecta pentru a incheia o masa cu stil sau pentru a impresiona la orice ocazie speciala. Bucura-te de o experienta gustativa de neuitat cu aceasta delicioasa crema de zahar ars!
Pentru Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare ai nevoie de ingredientele urmatoare: lapte, oua zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare
  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru caramel
  • 150 g zahar pentru crema
  • 1 l lapte (gras)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare:

Cum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa.
Crema o pregatim separat intr-un vas adanc, amestecand ouale si restul de 150 g. zahar. Adaugam vanilia si treptat litrul de lapte la temperatura camerei si amestecam. Presaram in ploaie lingura de faina si amestecam cu o spatula.
Dupa ce compozitia este gata, se va rasturna in vasul tapetat cu zaharul caramelizat pregatit mai devreme.
Acesta se aseaza in cuptor si se lasa pentru aproximativ 40 min pana se leaga.
Crema se lasa la racit. Cand se scoate din forma, se dezlipeste cu ajutorul unui cutit pe margini si apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
Pofta buna!

Vezi si reteta video pentru Crema de zahar ars sau incearca varianta de Creme brulee, un deliciu servit rece.

Iti recomandam si reteta de Flan de queso, un desert excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

06.12.2013, 13:20

ce buna e

ramona_manoliu 1

12.06.2014, 08:34

Cand am vazut-o pe facebook, am avut o tresarire, platoul meu de tort e identic, dar eu am poza inca in telefon

tina58 1

26.01.2018, 23:57

Nu se foloseste niciun gram de faina la crema de zahar ars. Iese mai buna daca se folosesc 10 oua. Pentru zaharul ars sunt deajuns 100-150 gr de zahar dar la compozitia cremei sunt necesare 200gr. Cand se pune compozitia peste zaharul ars trebuie trecuta printr-o strecuratoare pentru ca mai raman reziduuri de la oua. Cratita se pune in cuptor intr-un vas in care se pune apa care sa o acopere cam doua treimi din inaltimea ei; daca nu se procedeaza asa crema va avea un aspect buretos, nu va mai avea finete. E bine sa o lasi sa se raceasca complet inainte sa o pui pe platou, cel mai bine e daca o faci seara sa o lasi pana dimineata si daca o faci dimineata sa o lasi pana seara iar ca sa o pui pe platou e bine sa incerci sa mai scurgi usor si cu grija din siropul pe care si-l lasa intr-o cana sau castronel apoi pui platoul cu partea pe care va sta crema peste cratita, tii bine si platoul si cratita cu ambele maini si rastorni dintr-o miscare cratita peste platou si vezi ca o sa curga mult sirop desi ai mai scurs din el. Sa nu te superi pe mine ca-ti dau sugestiile astea dar am multa experienta in ceea ce priveste crema de zahar ars si nici eu nu am stiut toate astea de la bun inceput.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creme caramel