“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

de Nu e moft in Prajituri, 25 Apr 2014 | 3700 vizualizari

 

Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?

“Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.

Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 1/2 linguriţă sare
  • o lingură rasă de zahăr
  • 150 g făină
  • 4 ouă

CREMĂ- Şarlotă de ciocolată

  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 200 g ciocolată neagră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”:

 

ALUATUL

Pasul 1 Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul. 

Pasul 2 În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas. 

Pasul 3 Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi. 

Pasul 4 Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.

CREMA

Pasul 5 Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul.  

Pasul 6 După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece. 

Pasul 7 Am pus aluatul in sacul de pasticerie si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min.

Pasul 8 Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosele umplute cu crema