Cornuri mofturoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 8092 vizualizari

 

Reteta am ''furat-o'' de la Bunica deoarece i-a atras atentia sotului meu si mi-a zis aseara mirat. Uite ce a facut Bunica. :)))) Multumim de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 850 g faina
  • 400 ml lapte caldut
  • 2o g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 200 g margarina.
  • Pt umplutura
  • Gem
  • Rahat
  • Un ou pt uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mofturoase:

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte.

Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut.

Peste toate aceste ingrediente adaugati laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios si nelipicios. Daca este lipicios mai adaugati faina.

Lasam la dospit 30 min.

Odata dospit il rupem in 4 si formam painici mici rotunde si incepem cu sucitorul sa formam foi nu chiar subtiri rotunde unde cu un cutit sau cel de pizza formam triunghiuri unde sus la baza punem umplutura si le rulam spre interior.

In tava acoperita cu hartie de copt le asezam ,le ungem cu ou si le dam la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mofturoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun