Din fericire, clătitele cele îmbietoare, pufoase și dulci pot fi preparate și cu ingrediente de post, așa că ne putem răsfăța și în această perioadă...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 15 clătite medii, deci 5 porții de câte 3 clătite.
Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.)
Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina.
Se mixează până ce compoziția este uniformă și fină, fără cocoloașe.
Se unge tigaia cu un strat fin de ulei și cînd este încinsă, se toarnă un polonic mic de compoziție.
Se prăjește clătita bine pe ambele fețe, se răstoarnă pe un platou și apoi se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.
Se ung clătitele cu dulceață, se rulează (sau se împăturesc) și se servesc calde, eventual cu un sirop adecvat, sau presărate cu zahăr pudră, amestecat cu vanilie.
1
Amestecați întâi ingredientele uscate și apoi adăugați-le pe cele lichide.
2
Atât bicarbonatul de sodiu, cât și apa minerală au rolul de a aera compoziția și de a face clătitele pufoase.
3
Dacă nu aveți apă de flori de portocal, puteți adăuga orice altă esență aveți la îndemână și care vă place.
4
Mixați bine ingredientele, ca să nu se formeze cocoloașe.
5
Nu turnați compoziția pentru clătite în tigaie, decât după ce aceasta este unsă și încinsă. Altminteri, compoziția se va lipi de tigaie.
6
Puteți folosi orice altă dulceață vă place.