Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata.
Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara.
Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata.
Punem 2/3 din fidea.
Acum peste fidea punem mai intai 75 g unt din loc in loc taiat bucatele dupa care restul de nuci si fideaua care a ramas.
Daca mai avem o tava punem peste kadayif si presam foarte bine ,daca nu presam cu mainile.
Dupa ce am presat bine taiem untul ramas bucatele si il punem din loc in loc.
Bagam tava la cuptorul incins ,la foc mediu pana se rumeneste bine deasupra.
Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amestecam pt. a se dizolva zaharul.
Cand serbetul a dat in clocot il mai lasam sa fiarba 15 min.
Luam serbetul de pe foc , punem zeama de lamaie si il lasam sa se raceasca putin timp de 10 min.
Turnam serbetul peste kadayif cu un polonic si il lasam cca o ora sa-si traga serbetul.
Putem sa-l decoram cu fistic macinat.
POFTA BUNA!!!
1
Fideaua pentru kadayif se gaseste la magazinele alimentare cu specific turcesc si arabesc si se numeste Taze kadayif.In Bucuresti sunt vreo 4-5.