Cornulete fragede cu gem

de adela1981 in Dulciuri, 11 Apr 2012 | 69354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura/ margarina
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina
  • 200-300 gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic.

Intindem  o foaie de cca 6-7 mm  si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa,  cand rulam cornuletele. Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.

Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat