Inghetata de ciocolata si cafea

de Ancutsa in Dulciuri, 16 Iun 2016 | 2149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte,
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 200 ml frisca lichida;
  • O cescuta de cafea calda;
  • Optional: stafide, fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata si cafea:

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Se da de pe foc si se pune in lapte ciocolata neagra rupta in bucatele mici, amestecand, sa se topeasca. E greu sa gasesti o ciocolata neagra gustoasa, insa eu am preferata mea, pe care o puteti vedea in poza. Testati, desigur, cu ciocolata preferata! Tableta mea are 200 g, eu am folosit doar jumatate.

Am testat intr-o zi si varianta cu cacao, insa nu se compara! Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao. De asemenea, ati observat ca am folosit si vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

Compozitia se lasa un pic la racit, apoi se toarna incet peste oua, impreuna cu o cescuta de cafea (calduta, nu fierbinte) amestecand continuu, pana omogenizam.

Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa din nou la racit.

 

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam peste frisca, crema de oua si ciocolata, un pic cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.

 

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Apoi inghetata se toarna in casolete (sau galetuse de iaurt de 800 g). In aceasta faza, eu am mai ras un pic de ciocolata si am pus si cateva stafide, ca o nota finala. Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana.

Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

 

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-ciocolata-si-cafea.html

TIPS-URI

1

Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao.

2

De asemenea, ati observat ca am folosit si o jumatate de pastaie de vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

3

Pentru o aroma intensa, atunci cand turnati inghetata in casolete, puteti adauga si si putina ciocolata razuita cu ajutorul unui cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:28

Foarte buna inghetata ta

dantes 1

18.06.2016, 13:31

Delicioasa!

Ancutsa 1

20.06.2016, 16:55

ma bucur ca va place si va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune