Cornulete cu nucă şi vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Aug 2012 | 34079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 210 gr margarină
  • 70 gr zahăr
  • 100 gr nucă măcinată
  • un ou
  • 280 gr făină grâu
  • un plic praf de copt
  • un vf. cuţit sare
  • zahăr pudră şi zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nucă şi vanilie:

Mixează spumă margarina împreună cu zahărul. Adaugă oul şi mixează în continuare. Încorporează nuca măcinată şi omogenizează. Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor. Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare.

Preîncălzeşte cuptorul şi aşează o hârtie de copt pe tava în care vei coace cornuleţele.

Cu mâna uscată ia câte puţin din aluat, formează mici suluri cărora le vei da formă de potcoavă şi aşează-le în tavă. Coace la foc mediu până se rumenesc uşor.

Scoate-le si , fierbinţi, trece-le cu grijă (sunt foarte fragede) prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Sursa . Multumesc, Ancuţo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nucă şi vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si vanilie