Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

de camelia75 in Prajituri, 22 Oct 2014 | 75780 vizualizari

 

Daca vreti o prajitura rapida si gustoasa, v-o recomand cu incredere!

 

INGREDIENTE

Bilute de cocos:

  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri rase cu amidon

Blat:

  • 4 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 3 linguri rase cu cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos:

Bilute de cocos: Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute.

Blat de ciocolata: Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati ingredientele uscate pentru blat: faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea. Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea. Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile. Adaugati esenta de vanilie.

Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic, apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!)

Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.

Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.

Glazura: Fierbeti la foc potrivit laptele, zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele. Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.

Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Cioco-de-Mentă