Cornulete cu branza si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 18606 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 270-300 gr. faina
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata
  • sare dupa gust
  • lapte caldut (cca 100 ml)
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • seminte de in (3 linguri)

Umplutura:

  • 150 gr.branza telemea de vaca
  • 100 gr. branza de burduf
  • 1 albus

Pentru uns:

  • 1 ou batut + chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza si chimen:

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min.

Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele de in, apoi turnam amestecul dospit, amestecam totul foarte bine si lasam aluatul acoperit sa fie ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 5 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 4 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alina26 1

06.02.2014, 14:16

vai ce bine arata!!!!imi ploua in gura!!!!!

Carmen 1

28.08.2015, 12:27

aluatul este suficient de elastic ca sa poata fi folosit la un corn mai mare? Cred ca sunt dementiale

Valclaudia 1

28.08.2015, 21:49

clar se poate folosi si la cornuri mai mari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza