Cateva zile am avut interdictie in bucatarie din motive de sanatate dar cand m-am scapat....
Cordonul bleu,conform sursei wikipedia,este un snitel umplut cu sunca si cascaval sau orice alta branza moale,trecut prin pesmet,prajit in ulei sau pus la cuptor in tava pe hartie iar ce facem noi,sunt rulouri!!
Cordonul bleu,acest snitel umplut,a aparut pentru prima data in Elvetia in 1940
Exista multe variante de retete,o parte le-am facut si eu,vi le recomand pentru ca sunt foarte bune si reprezinta un aperitiv cu aspect dar si delicios.
Incep cu reteta clasica de cordon si va spun ca cel mai bine se face cu piept de pui dar si cu alta carne cum am facut eu, pentru ca am avut-o deja prin congelator
Cotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie.
Condimentam carnea cu sare,piper,punem in buzunare cate 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori.
Trecem carnea prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu boia si prajim in ulei mult dupa care le scoatem pe hartie de bucatarie.
Le servim cu salata verde sau cu orice garnitura.
1
atentie la scobitorile prinse inainte de prajire