Conopida cu sunca

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2010 | 9352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie;
  • 200 g sunca presata;
  • 250 g cascaval ras;
  • 2 linguri unt;
  • 4 oua;
  • 250 g smantana
  • 2-3 linguri pesmet,
  • frunze de patrunjel tocate marunt;
  • piper;
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sunca:

Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min.

Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent.

Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras.

Se feliaza sunca si se taie fasii.

Se scurge bine conopida si jumatate din ea se aseaza in vas.

Se adauga jumatate din cantitatea de sunca,se pune restul de conopida si cealalta jumatate din cantitatea de sunca.

Se toarna amestecul de oua,smantana si cascaval.La sfarsit se pune cascavalul ramas si se da la cuptorul preincalzit cca.35-40 min.

Se scoate din cuptos si se presara patrunjelul verde tocat.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

BarbatLaCratita 1

17.12.2010, 01:41

Mena, in sfarsit!! De cand astept o reteta de-a ta... Da` se pare ca a meritat asteptarea, conopida asta cu sunca e pe gustul meu - asa ca iti las un set de tacamuri. Un set de 6

mena29 1

17.12.2010, 19:31

Multumesc frumos Robert sper sa-ti placa

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:32

yamiii delicios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv- gogosele cu icre