Copanele pane cu pilaf de orez

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 13 Ian 2012 | 6304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru copanelele pane avem nevoie de:
  • 8 copanele sau in functie de cati membrii sunt la masa
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei pentru prajit
  • pentru pilaf avem nevoie de:
  • 2 pahare de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru pilaf ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele pane cu pilaf de orez:

Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam prin pesmet pe ambele parti. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mic la inceput, pentru a se face si in interior, iar spre sfarsit la foc mai mare pentru a capata o crusta crocanta. Scoatem pe un servetel pentru a absorbii surplusul de ulei.

Pregatim pilaful, care este unul de post:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline ( puneti putin mai mult, pentru a iesii mai gustos, iar daca nu aveti ulei de masline, puteti folosii orice ulei aveti sau doriti), cand ceapa capata o culoare aurie, adaugam morcovul si ardeiul taiat cubulete si le lasam sa se caleasca putin impreuna.

Adaugam, apoi si orezul spalat in cateva ape, punem apa, cam 2 pahare de apa, la paharul de orez si lasam sa fiarba.

In loc de apa puteti folosii supa de pui, insa atunci va fi un pilaf de dulce. Daca orezul a scazut si inca nu a fiert bine, mai adaugati putin apa. La sfarsit condimentam cu sare, piper, condimente pentru pilaf.

Servim alaturi de copanelele pane si o salata verde. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele pane cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez sarbesc