Conopida cu sos de branza si mustar

de Irina in Mancaruri de legume, 13 Noi 2013 | 8345 vizualizari

 

Poate nu va imbie chiar asa de mult, dar mie imi place gustul conopidei, mai ales cruda. Asa ca am gatit-o la abur, aproape cruda si am pregatit separat un sos care i se potriveste tare bine.

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 150 g smantana
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 50 g branza cu mucegai
  • pesmet din paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de branza si mustar:

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem in meniul nostru, macar din cand in cand. 

Reteta mea de conopida e una cat se poat de simpla, dupa cum va povesteam mai devreme.

Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele. Nu le-am pregatit pe toate, cateva le-am rontait pe loc.

Am pus buchetelele in vasul Zepter rece, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus pe foc. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul si am lasat conopida sa se gateasca la abur. 

Nu am adaugat nimic in vas, nici apa, nici sare sau vreun condiment.

Intre timp am preparat sosul: intr-un castronel am amestecat smantana cu mustarul Dijon si cu branza cu mucegai. 

Sosul l-am pus peste conopida in vas, am presarat putin pesmet deasupra si am acoperit cu capacul. Am pus vasul la incins din nou si intr-un timp foarte scurt a ajuns iar in zona verde, pentru ca era deja incins. Am oprit focul.

In cateva minute am ridicat capacul, pentru ca intentia mea nu e sa se patrunda bine conopida, ci sa ramana cat mai crocanta.

Am scos cateva buchetele de conopida pe o farfurie si am pus si cateva linguri din sosul format.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de branza si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:13

gustoasa conopida

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:29

Foarte buna conopida. La noi nu ajunge niciodata in oala. Eu cu fii-miu o dam gata cruda in doi timpi si trei miscari.

OutSider03 1

07.06.2018, 19:55

Nu ar merge sosul acela cu telemea in loc de branza cu mucegai?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varză călită în vas Zepter