Coltunasi cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 6174 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu mere:

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.

Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.

Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.

Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.

Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.

Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.

Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadea68 1

22.02.2014, 18:59

Rocsi 1

22.02.2014, 20:48

Imi plac si mie

nadea68 1

22.02.2014, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta