Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Umplutura:
Visinele se amesteca cu zaharul tos si 2 linguri apa. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se paseaza apoi cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Zeama ramasa de la visine se lasa sa fiarba in continuare pana se leaga ca un sos. Cu el vom stropi checul la final.
Smantana se bate cu zaharul farin pana se obtine frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi.
Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas si se da la rece pana se incheaga crema. Checul se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.
1
Visinele pot fi inlocuite si cu alte fructe: capsuni, zmeura, mure, afine, etc.